Nieuws

31-45 of 144 blog posts

Sorteer op: sort-descending
Voer probleemloos en met zelfvertrouwen wortelkanaalbehandelingen uit

Voer probleemloos en met zelfvertrouwen wortelkanaalbehandelingen uit

calendar 13/05/2022

Endodontische behandelingen zijn misschien niet uw hoofdactiviteit, maar de kans is groot dat u elke week wel een patiënt treft die een wortelkanaalbehandeling nodig heeft. Sommige tandartsen voelen zich ongemakkelijk bij het uitvoeren van een endodontische behandeling en verwijzen hun patiënten daarom liever door naar een endodontist. Uit een onderzoek door de American Association of Endodontists (AAE) blijkt dat algemene tandartsen ca. 46% van hun wortelkanaalbehandelingen doorverwijzen naar een endodontist.[1] Dit is echter aan het veranderen, want het is nu veel gemakkelijker om endodontische zorg in de eigen praktijk uit te voeren.

Is een paradigmashift voor de wortelkanaalvulling mogelijk ?
Pijnbeheer - niet alleen voor de patiënt!

Pijnbeheer - niet alleen voor de patiënt!

calendar 20/04/2022

De uitoefening van het tandartsenvak kan voor de arts fysieke en emotionele pijn met zich meebrengen. Maar hoewel u pijnbeheer de topprioriteit geeft als het om uw patiënten gaat, blijft uw eigen pijn vaak onbehandeld, met alle gevolgen van dien. We delen in dit artikel enkele op feiten gebaseerde strategieën om tandartsen te helpen zichzelf ook van pijn te vrijwaren, zoals de doelstelling bij hun patiënten. 

E-reputatie: een gids voor het bevorderen en beschermen van uw praktijk online
Olivier Schiller behaalt onderscheiding als Ridder in de Nationale Orde van Verdienste
Essentiële communicatiestrategieën voor een goede relatie tussen tandarts en patiënt

Essentiële communicatiestrategieën voor een goede relatie tussen tandarts en patiënt

calendar 11/02/2022

Het runnen van een succesvolle tandartspraktijk vereist beheersing van zowel de tandheelkunde als het bedrijfsleven. Communicatievaardigheden kunnen de tandarts helpen in beide gebieden uit te blinken, maar toch wordt deze “soft skill” vaak gezien als een bijzaak in tandheelkundige curricula . Hier staan we stil bij de waarde van communicatievaardigheden in de tandartspraktijk en verkennen we de belangrijkste evidence-based communicatiestrategieën om de relatie tussen tandarts en patiënt te verbeteren.

Magazine n°30
Het begrijpen en managen van de (té) nieuwsgierige patiënt

Het begrijpen en managen van de (té) nieuwsgierige patiënt

calendar 10/01/2022

Volgens een recent onderzoek van Septodont is de nieuwsgierige patiënt één van de meest uitdagende dagelijkse ervaringen voor een tandarts. Te veel tijd besteden aan het beantwoorden van vragen betekent dat afspraken uitlopen, andere patiënten moeten wachten en de planning een chaos wordt. Tijdens de pandemie, met schema's - en budgetten - die tot het uiterste zijn uitgerekt, is dit een nog grotere uitdaging geworden. Nu dat iedere minuut telt, bespreken we hoe tandartsen hun nieuwsgierige patiënten tevreden kunnen houden en hun agenda's soepel kunnen laten verlopen. 

Geen angst, geen pijn, geen dentofobie … Hoe kun je kinderen zo behandelen dat ze behandeld WILLEN worden?
Magazine n°29
Magazine n°28
Magazine n°27
Hoe kunt u uw aantrekkelijkheid verhogen om de beste tandartsassistenten aan te trekken en aan boord te houden?

Hoe kunt u uw aantrekkelijkheid verhogen om de beste tandartsassistenten aan te trekken en aan boord te houden?

calendar 04/06/2021

Bij het zoeken (en behouden) van de beste tandartsassistenten volstaat het niet langer om zich te beperken tot de traditionele (extra)legale voordelen voor het personeel. Het gaat erom een nieuwe managementfilosofie te belichamen die uw medewerkers zingeving op het werk geeft en tegelijk uw patiënten een hoogkwalitatieve zorg biedt. In dit artikel komt u te weten wat u nodig hebt om een zorgende manager te worden.

Waarom is het zo belangrijk voor tandartsen om de pulpa bij tanden van kinderen te behouden?
Ontdek de 21e editie van onze Septodont Case Studies!

Ontdek de 21e editie van onze Septodont Case Studies!

calendar 11/03/2021

Ontdek 5 klinische cases beschreven door internationale tandheelkundige professionals die hun ervaring en de voordelen van het gebruik van Septodont's innovaties in hun dagelijkse praktijk delen.