Educatieve inhoud

9 blog posts

Sorteer op: sort-descending
ABS Technology

ABS Technology

calendar 11/04/2024

In het steeds veranderende landschap van de tandheelkunde is de focus veranderd van eenvoudige vul- en reparatieprocedures naar een focus op tandbehoud en het bevorderen van regeneratie. Deze verschuiving komt overeen met de huidige trends in de tandheelkundige wereld om minder invasief te restaureren.

BioRoot™ RCS - Endo sealer of biologisch filler?
Pulpotomie: een vaak vergeten optie

Pulpotomie: een vaak vergeten optie

calendar 20/12/2023

In zijn praktijk in Hampshire bespaart endodontist dr. Peter Raftery zijn patiënten (en zichzelf) regelmatig tijd en geld door pulpotomie met BiodentineTM aan te bieden als alternatief voor een wortelkanaalbehandeling. Voor de patiënten is dit vaak een grote opluchting. Hij stelt echter vast dat veel tandartsen deze optie links laten liggen. Waarom deze aarzeling? Dr. Raftery houdt een pleidooi voor pulpotomie met BiodentineTM (*): een goede optie die meer oplevert en gemakkelijker uit te voeren is dan u misschien denkt.

De uitdagingen van hypomineralisatie van molaren en snijtanden
Biodentine™ voor herstel van diepe cariës: niet alleen voor blootliggende pulpa

Biodentine™ voor herstel van diepe cariës: niet alleen voor blootliggende pulpa

calendar 05/05/2023

Cariës is de meest voorkomende niet-besmettelijke aandoening ter wereld. 560 miljoen kinderen hebben cariës in het melkgebit en bij 2,3 miljard mensen wereldwijd is het volwassen gebit getroffen.1 In de dagelijkse beroepspraktijk van de tandarts heeft een derde van de patiënten diepe cariës, dat wil zeggen 'cariës die het binnenste vierde deel van de dentine raakt, maar met een zone van harde of stevige dentine tussen de cariës en de pulpa die radiografisch detecteerbaar is wanneer die zich op een interproximaal of occlusaal oppervlak bevindt.”2,3,4

Tandverlies bij patiënten voorkomen: waarom is het zo belangrijk?
Case studies collection - nummer 23°

Case studies collection - nummer 23°

calendar 23/03/2023

Septodont creëerde in 2012 de "Septodont Case Studies Collection" - een reeks aan casussen - om hun ervaringen en de voordelen van het gebruik van Septodont’s innovaties in de dagelijkse praktijk met u te delen. In de afgelopen jaren hebben auteurs uit meer dan 15 landen bijgedragen aan het succes van ons vakblad dat nu over heel de wereld wordt verspreid.

Hechting aan nieuwe calciumsilicaat materialen: een

Hechting aan nieuwe calciumsilicaat materialen: een 'highway to hell'?

calendar 13/09/2022

De afgelopen decennia zijn er aanzienlijke verbeteringen opgetreden, zowel in het gebruiksgemak als in de doeltreffendheid van bindmiddel bij het plaatsen van een restauratief composiet. We gingen van meerdere flesjes en verschillende stappen naar één flesje en minder stappen. Toen verschenen er nieuwe biomaterialen met tandweefselachtige eigenschappen, zoals BiodentineTM. Glazuur en dentine zijn niet langer de enige substraten om op te hechten.

Vitale pulpa therapie: een uiterst effectieve behandeling