Educatieve inhoud

1-15 of 32 blog posts

Sorteer op: sort-descending
SeptoCone in de praktijk: een casus
Pulpotomie: een vaak vergeten optie

Pulpotomie: een vaak vergeten optie

calendar 23/07/2024

In zijn praktijk in Hampshire bespaart endodontist dr. Peter Raftery zijn patiënten (en zichzelf) regelmatig tijd en geld door pulpotomie met BiodentineTM aan te bieden als alternatief voor een wortelkanaalbehandeling. Voor de patiënten is dit vaak een grote opluchting. Hij stelt echter vast dat veel tandartsen deze optie links laten liggen. Waarom deze aarzeling? Dr. Raftery houdt een pleidooi voor pulpotomie met BiodentineTM (*): een goede optie die meer oplevert en gemakkelijker uit te voeren is dan u misschien denkt.

Case Studies Collection - number 26

Case Studies Collection - number 26

calendar 04/07/2024

Duik in casestudy's (in het Engels) van practici van over de hele wereld die zich richten op botregeneratie na tandextractie met de nadruk op het gebruik van SeptoCone, R.T.R.+ en R.T.R.+ membraan.    

Hoe maak je een succes van je post-extractie procedures met R.T.R.+ en R.T.R.+ Membrane?
Masterclass DEEP CAVITIES: Van Probleem tot Perfectie - Prof. Simon pedano (+)
Hoe beter pijn beheren?

Hoe beter pijn beheren?

calendar 18/04/2024

Vandaag de dag is pijnbestrijding niet alleen gebaseerd op de gebruikte medicijnen, maar heeft het ook sterk te maken met de manier waarop u communiceert.

ABS Technology

ABS Technology

calendar 11/04/2024

In het steeds veranderende landschap van de tandheelkunde is de focus veranderd van eenvoudige vul- en reparatieprocedures naar een focus op tandbehoud en het bevorderen van regeneratie. Deze verschuiving komt overeen met de huidige trends in de tandheelkundige wereld om minder invasief te restaureren.

Hoe no-shows voorkomen: een patiëntvriendelijk beleid

Hoe no-shows voorkomen: een patiëntvriendelijk beleid

calendar 11/04/2024

No-shows zijn een veelvoorkomend probleem voor tandartspraktijken - volgens onderzoeken lopen ze op tot maar liefst 10 % van alle afspraken![1]  Er is sprake van een no-show wanneer patiënten hun geplande afspraak niet nakomen, zonder het personeel op de hoogte te stellen of zonder hun afspraak te annuleren. Dit fenomeen schaadt zowel de praktijk als de patiënten, met vele negatieve effecten tot gevolg. Laten we eens kijken hoe u risicopatiënten kunt identificeren en gemiste afspraken aanzienlijk kunt verminderen.

BioRoot™ RCS - Endo sealer of biologisch filler?
R.T.R.+ in de praktijk: de behandeling van een extractieholte

R.T.R.+ in de praktijk: de behandeling van een extractieholte

calendar 13/10/2023

Bij de tandartspraktijk van Pierre Koumi en zijn collega’s in Brussel ligt de focus van de expertise op parodontologie en implantologie. Vandaar een ideale omgeving om te vragen naar de bevindingen met de innovatieve formule RTR+, het synthetisch botsubstituut op basis van ß-Tricalciumfosfaat (ß-TCP) en Hydroxyapatiet (HA). We vroegen Pierre Koumi ook naar zijn uitdagingen op het gebied van tandheelkunde en het belang van een educatieve benadering richting de patiënt.

Het belang om een tandheelkundig membraan te gebruiken voor botregeneratie

Het belang om een tandheelkundig membraan te gebruiken voor botregeneratie

calendar 24/09/2023

Van tandheelkundige membranen is bekend dat ze de prognose verbeteren bij procedures voor parodontale weefselregeneratie en botaugmentatie.[1] Het gebruik ervan bij botregeneratie is echter verrassend laag: ze worden gebruikt bij slechts 25-30% van de bottransplantatieprocedures die vandaag de dag worden uitgevoerd. Hier pleiten we voor het gebruik van een tandheelkundig membraan bij uw bottransplantatieprocedures.

Traumatisch tandletsel: waarom de 5e meest voorkomende verwonding onopgemerkt blijft

Traumatisch tandletsel: waarom de 5e meest voorkomende verwonding onopgemerkt blijft

calendar 19/05/2023

Traumatisch tandletsel komt zeer vaak voor, maar het wordt gek genoeg vaak over het hoofd gezien. Omdat de prognose sterk afhankelijk is van snelle actie, nauwkeurige diagnose en deskundige behandeling, is het essentieel dat tandartsen over de expertise en strategieën beschikken om tandheelkundige trauma's te behandelen. Dit is wat u moet weten om de uitdaging aan te gaan en uw patiënten met tandheelkundig trauma goed te kunnen behandelen.

Special Patient Series: Behandeling bij kinderen

Special Patient Series: Behandeling bij kinderen

calendar 15/05/2023

Uitstekende mondgezondheid begint in de kinderjaren. Pediatrische patiënten zijn echter een bijzonder uitdagende groep voor tandartsen. Dit artikel vat de voornaamste behoeften op het vlak van mondgezondheid bij pediatrische patiënten samen, bespreekt succesvolle aanpakken en biedt op feiten gebaseerde strategieën om de meestvoorkomende uitdagingen aan te gaan. 

De uitdagingen van hypomineralisatie van molaren en snijtanden
Wortelkanaalobturatie: Geen stress meer! Er is een optimale oplossing

Wortelkanaalobturatie: Geen stress meer! Er is een optimale oplossing

calendar 08/05/2023

Endo-procedures kunnen erg stressvol zijn voor alle tandartsen, ongeacht hun expertiseniveau. Vooral tijdens de obturatieprocedure van het wortelkanaal kunnen veel moeilijkheden opduiken. We vroegen endodontisten om hun ervaringen met RCT met ons te delen en zich daarbij vooral te richten op de obturatieprocedure. Wat zijn de belangrijkste uitdagingen en hoe kunnen tandartsen deze overwinnen voor een gemakkelijkere, stressvrije wortelkanaalobturatie?