Nieuws

1-15 of 142 blog posts

Sorteer op: sort-descending
VVT - TCA Symposium
DENTEX 2024

DENTEX 2024

calendar 03/10/2024

Waar: Brussels Expo – Paleis 5

BAET - Autotransplantatie
SeptoCone in de praktijk: een casus
Case Studies Collection - number 26

Case Studies Collection - number 26

calendar 04/07/2024

Duik in casestudy's (in het Engels) van practici van over de hele wereld die zich richten op botregeneratie na tandextractie met de nadruk op het gebruik van SeptoCone, R.T.R.+ en R.T.R.+ membraan.    

Hoe maak je een succes van je post-extractie procedures met R.T.R.+ en R.T.R.+ Membrane?
Masterclass DEEP CAVITIES: Van Probleem tot Perfectie - Prof. Simon pedano (+)
Hoe beter pijn beheren?

Hoe beter pijn beheren?

calendar 18/04/2024

Vandaag de dag is pijnbestrijding niet alleen gebaseerd op de gebruikte medicijnen, maar heeft het ook sterk te maken met de manier waarop u communiceert.

ABS Technology

ABS Technology

calendar 11/04/2024

In het steeds veranderende landschap van de tandheelkunde is de focus veranderd van eenvoudige vul- en reparatieprocedures naar een focus op tandbehoud en het bevorderen van regeneratie. Deze verschuiving komt overeen met de huidige trends in de tandheelkundige wereld om minder invasief te restaureren.

Hoe no-shows voorkomen: een patiëntvriendelijk beleid

Hoe no-shows voorkomen: een patiëntvriendelijk beleid

calendar 11/04/2024

No-shows zijn een veelvoorkomend probleem voor tandartspraktijken - volgens onderzoeken lopen ze op tot maar liefst 10 % van alle afspraken![1]  Er is sprake van een no-show wanneer patiënten hun geplande afspraak niet nakomen, zonder het personeel op de hoogte te stellen of zonder hun afspraak te annuleren. Dit fenomeen schaadt zowel de praktijk als de patiënten, met vele negatieve effecten tot gevolg. Laten we eens kijken hoe u risicopatiënten kunt identificeren en gemiste afspraken aanzienlijk kunt verminderen.

Onze inzet voor een duurzame toekomst

Onze inzet voor een duurzame toekomst

calendar 01/02/2024

In dit rapport reflecteren we op de langdurige toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en Septodon’s streven naar een duurzame toekomst. Dit onderzoek biedt een overzicht van onze prestaties, de uitdagingen die we tegenkomen en de vooruitgang die we boeken om een positieve impact te creëren voor onze klanten, patiënten, partners en werknemers.

 

 

Biodentine XP uitgeroepen tot Product van het Jaar 2024

Biodentine XP uitgeroepen tot Product van het Jaar 2024

calendar 16/01/2024

Met trots kondigen we aan dat Biodentine XP verkozen werd tot Product van het Jaar 2024 op het belangrijkste tandheelkundige congres in Frankrijk en een toonaangevend tandheelkundig wetenschappelijk evenement in Europa - ADF Congress.

BioRoot™ RCS - Endo sealer of biologisch filler?
Pulpotomie: een vaak vergeten optie

Pulpotomie: een vaak vergeten optie

calendar 20/12/2023

In zijn praktijk in Hampshire bespaart endodontist dr. Peter Raftery zijn patiënten (en zichzelf) regelmatig tijd en geld door pulpotomie met BiodentineTM aan te bieden als alternatief voor een wortelkanaalbehandeling. Voor de patiënten is dit vaak een grote opluchting. Hij stelt echter vast dat veel tandartsen deze optie links laten liggen. Waarom deze aarzeling? Dr. Raftery houdt een pleidooi voor pulpotomie met BiodentineTM (*): een goede optie die meer oplevert en gemakkelijker uit te voeren is dan u misschien denkt.

R.T.R.+ in de praktijk: de behandeling van een extractieholte

R.T.R.+ in de praktijk: de behandeling van een extractieholte

calendar 13/10/2023

Bij de tandartspraktijk van Pierre Koumi en zijn collega’s in Brussel ligt de focus van de expertise op parodontologie en implantologie. Vandaar een ideale omgeving om te vragen naar de bevindingen met de innovatieve formule RTR+, het synthetisch botsubstituut op basis van ß-Tricalciumfosfaat (ß-TCP) en Hydroxyapatiet (HA). We vroegen Pierre Koumi ook naar zijn uitdagingen op het gebied van tandheelkunde en het belang van een educatieve benadering richting de patiënt.