Toonaangevende innovatie

Altijd aanwezig, altijd een luisterend oor.

Toonaangevende innovatie

Het onderhouden van nauwe relaties met professionals uit de tandheelkundige wereld maakt deel uit van onze ethiek. Wij werken samen met een panel van tandartsen en nemen deel aan alle belangrijke internationale evenementen van de dentale industrie. Wij blijven up-to-date met de laatste technologieĆ«n en hebben partnerships ontwikkeld met erkende opinieleiders en toonaangevende universiteiten.

Het bedrijf vertrouwt op sterke R&D teams, die bestaan uit experten met medische kennis, kennis van biomaterialen en kennis op het gebied van productsamenstelling. Dit om zowel nieuwe producten te ontwikkelen als om bestaande producten te verbeteren. Bijzondere aandacht gaat naar het bewijzen van de werking, efficiĆ«ntie en veiligheid van onze producten op basis van uitgebreide klinische programmaā€™s. Een aanzienlijk deel van onze middelen besteden wij aan het omzetten van ideeĆ«n naar duurzame productregistraties, erkend door talrijke gezondheidsinstanties en in het voordeel van tandartsen en hun patiĆ«nten.

Als wereldleider op het gebied van lokale anesthetica, zijn wij geĆ«ngageerd om anesthetica te verbeteren met op maat gemaakte voordeel/risico profielen om de pijn te reduceren.  
Dit resulteert in het continu verbeteren van de formules van anesthetica waardoor we een breed spectrum van lokale anesthetica kunnen aanbieden aan practici. Septodont introduceerde een breed assortiment innovatieve producten voor pijn management waaronder :

-    VivacaĆÆne en bupivacaĆÆne gekend voor hun langdurige anesthesie.
-    De nieuwe Ultra Safety Plus, een disposable steriel injectiesysteem, met een beschermhuls ter preventie van prikaccidenten.
-    Septoject Evolution, een innovatieve naald met een gepatenteerde als een scalpel geslepen punt, ontwikkeld voor een eenvoudige penetratie en minder deflectie voor een betere controle en precisie.
-    Een assortiment van lichte en compacte spuiten, beschikbaar in verschillende maten om vermoeidheid van de hand te verminderen.
-    OraverseĀ®, het eerste en enige product dat de werking van lokale anesthesie omkeert, zodat patiĆ«nten tweemaal zo snel een normaal gevoel terugkrijgen.

Naast pijn management, heeft Septodont een innovatief gamma met producten voor restauratieve tandheelkunde geĆÆntroduceerd. Aansluitend op de introductie van Biodentineā„¢, een baanbrekend en gepatenteerd dentinesubstituut waarover wereldwijd meer dan 100 publicaties verschenen zijn,
hebben wij onlangs de Bioroot RCSĀ® op de markt gebracht. Een bioactief materiaal voor het sealen van wortelkanalen, met aantoonbare bioactieve eigenschappen.

Septodont is betrokken in de ontwikkeling van een reeks bioactieve materialen met interessante toepassingen in de restauratieve, endodontische en regeneratieve tandheelkunde. Allen gebaseerd op het gepatenteerde ā€œActive Biosilicate Technologyā€ platform.

Naast een volledig gamma van pijn management georiĆ«nteerde producten, stimuleert en neemt  Septodont deel aan wetenschappelijk onderzoek naar tandheelkundige toepassingen. Met het oog op de toekomst moedigt Septodont academisch onderzoek aan naar tandheelkundige producten die tandpulpa en botweefsel zullen regenereren en maakt het gebruik van zijn competenties op medisch gebied in het kader van innovatieve injectiesystemen voor het toedienen van anesthesie.

Voor meer informatie over onze expertise en R&D te leren, kunt u terecht op onze website : www.septodontcorp.com/expertise