Septodont neemt Biomedical Tissues over

Septodont neemt Biomedical Tissues over

Het bedrijf, gevestigd in Nantes (West-Frankrijk) en tien jaar geleden opgericht door een team van R&D-wetenschappers, gebruikt een unieke gepatenteerde technologie om synthetische microvezels te vervaardigen en klinische procedures gemakkelijker en sneller te maken, terwijl het comfort van de patiënt en de hersteltijd worden verbeterd.

Hun uniek bestaande product op de tandheelkundige markt is een resorbeerbaar synthetisch membraan met de naam TISSEOS® - een biomimetische weefselmanipulatiematrix - geïndiceerd in Guided Tissue Regeneration (GTR) en Guided Bone Regeneration (GBR) bij parodontale en tandheelkundige chirurgie.

Met Biomedical Tissues zal Septodont haar aanwezigheid op het gebied van regeneratie en chirurgie verder versterken. Wij verwachten onze gevestigde wereldwijde aanwezigheid en commerciële kracht te gebruiken om de groei en de toegang van patiënten tot membranen te versnellen.

Voortbouwend op de expertise van Biomedical Tissues in de productie van membranen, hebben we een grote kans om een aantrekkelijke waarde te creëren in de tandheelkundige implantologie door een innovatieve technologie aan tandartsen en patiënten wereldwijd aan te bieden.

Septodont neemt Biomedical Tissues over 1