ABS Technology

ABS Technology

In het steeds veranderende landschap van de tandheelkunde is de focus veranderd van eenvoudige vul- en reparatieprocedures naar een focus op tandbehoud en het bevorderen van regeneratie. Deze verschuiving komt overeen met de huidige trends in de tandheelkundige wereld om minder invasief te restaureren.

Naarmate de tandheelkunde zich verder ontwikkelt, wordt het belang van regeneratieve oplossingen steeds duidelijker. Bij Septodont streven wij ernaar tandartsen de allernieuwste tandheelkundige producten en diensten aan te bieden die aansluiten bij de evoluerende toekomst van de tandheelkunde.  

Het unieke van de ABS-technologie

Septodont's gepatenteerde Active BioSilicate (ABS) Technology™ is het resultaat van meer dan 10 jaar onderzoek, innovatie en samenwerking. Deze technologie is gebaseerd op de visie om het dentine-pulpa complex te herstellen en heeft bijgedragen aan de pioniersrol bij het afstappen van de "drill and fill"-tandheelkunde.

Het ABS Technology™ platform integreert de expertise van extra gezuiverde en  geavanceerde productie van tricalciumsilicaat, bekend om zijn onderscheidende eigenschappen die essentieel zijn in de moderne tandheelkunde om vitaliteit te behouden.

Dankzij de controle   van het volledige farmaceutische productieproces, beginnend bij de grondstoffen, garandeert de ABS Technology™ dat de productie van het eindproduct een extreem hoge kwaliteit waarborgt.

Ontdek onze oplossingen met ABS technology

Met dit zeer biocompatibele materiaal hebben we producten ontwikkeld die een revolutie teweeg hebben gebracht in de tandheelkunde, zowel voor de behandelaar als voor de patiënt.  

 

  • Biodentine™ XP- zowel een pulpatherapeutisch als een restauratief materiaal, in één Het is een dentinesubstituut dat geschikt is voor het herstellen van een diepe caviteit met behulp van de "Bio-Bulk Fill" procedure, van de pulpa tot het tandoppervlak.  

 

  • BioRoot™ RCS - bioactieve wortelkanaalsealer voor langdurig succes met een eenvoudige en snelle techniek.