Geschiedenis & Expertise

85-jarige ervaring in het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten voor tandheelkundige en medische professionals

Sinds Septodont in 1932 door Annie en Nestor Schiller werd opgericht, heeft het bedrijf een breed assortiment aan kwaliteitsproducten voor tandheelkundige professionals ontwikkeld, gefabriceerd en verdeeld.
Dankzij onze lange traditie van innovatie en kwaliteit nemen wij een prominente positie in binnen de tandheelkundige farmaceutische industrie. Van patronen met plaatselijke anesthetica, topische gels, dentale naalden, poeders en pasta's voor obturatie tot innovatieve oplossingen voor restauraties: wij ondersteunen u met ons assortiment onder andere op het gebied van pijnbeheersing, endodontie, restauratieve tandheelkunde en infectiebestrijding.

Tegenwoordig biedt het bedrijf werk aan meer dan 1.700 mensen die bijdragen aan de verbetering van de gezondheid en het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld. We bezitten zeven fabrieken in Frankrijk, Noord-Amerika en India evenals een internationaal distributienetwerk dat graag de tandheelkundige professionals ondersteunt in meer dan 150 landen. 


Onze producten zijn goedgekeurd door 150 overheidsinstanties op gezondheidsgebied en tandheelkundige professionals op vijf werelddelen.

Tandartsen van over de hele wereld weten dat ze kunnen vertrouwen op de constante kwaliteit van onze producten. Hun vertrouwen heeft Septodont tot wereldleider op het gebied van lokale anesthetica gemaakt. Ieder jaar weer worden 500 miljoen tandheelkundige injecties gegeven met Septodont-anesthetica. 
We voldoen aan de tandheelkundige eisen van landen en werelddelen die goed bekend staan vanwege hun farmacopee, zoals Europa, Japan en de Verenigde Staten, en we conformeren ons aan de strengste kwaliteitsnormen. 


Met meer dan een 100-tal handelsvergunningen wereldwijd

De Septodont-producten zijn in elk land waar ze worden verkocht door de relevante instanties getest en goedgekeurd, overeenkomstig de strengste nationale en internationale normen. 
Een Septodont-product kan mogelijk wereldwijd meer dan een 100-tal registraties of certificeringen hebben ondergaan, hetgeen een duidelijk teken is van de kwaliteit en betrouwbaarheid. 
Als u een Septodont-product gebruikt, kunt u er dus op vertrouwen dat uw keuze beantwoordt aan internationale eisen op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Uitbreiding van onze portfolio op medisch gebied

Op basis van onze kerncompetenties in de productie van injecteerbare en halfvaste geneesmiddelen, stelt Septodont ook innovatieve oplossingen in de medische sector voor. Onze activiteiten zijn gebaseerd op 3 primaire platformen:

  • Contractuele productie van farmaceutische producten waarvoor cartridge-vulling vereist is
  • Productontwikkeling van injecteerbare en halfvaste farmaceutische producten
  • Ontwikkeling van ‘customized’ medische hulpmiddelen.

Voor meer informatie over Septodont Group, bezoek onze website : www.septodontcorp.com