VVT - Diepe cariës: behoud vitaliteit blijvend gebit en melkgebit - 5 maart

VVT - Diepe cariës: behoud vitaliteit blijvend gebit en melkgebit - 5 maart

Docent

VAN ACKER JAKOB

Inhoud

Een beter inzicht in het pathogenese model van cariës met de huidige inzichten in de ecologische plaque hypothese heeft in de laatste 15 jaar geleid tot nieuwe manieren om cariës te controleren.
Wanneer we diepe cariës willen behandelen, lijkt het noodzakelijk om de recente wetenschappelijke inzichten te relateren aan wat we zien in de mond van de patiënt en wat de patiënt ons te vertellen heeft. Gebaseerd op de klinische symptomen proberen we zo minimaal invasief en zo voorspelbaar mogelijk te werken, maar is wat we zien ook altijd zo gerelateerd aan de histologische werkelijkheid?
Wat zegt deze histologische realiteit ons? Waar moeten we van wakker liggen en waarvan niet?
In deze lezing gaan we dieper in op diagnostische metriek die onze behandelkeuze kan beïnvloeden en de verschillende behandelopties die we heden ten dage tot ons arsenaal kunnen rekenen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het klinisch gebruik van tricalciumsilicaatcementen en hun interactie met het pulpa-dentine complex. Aan de hand van de huidige evidentie wegen we onze
behandelopties af tegen onze primaire doelstelling: de therapeutische uitkomst en de levenskwaliteit van onze patiënten.

(Let op: de link hieronder leidt naar een pagina buiten de site van Septodont)